Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο

Δημοσιεύθηκε στις 15/12/2009 06:47
Η Διοίκηση του Επιμελητήριο Καβάλας  υποδέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του  Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου  κ. Γιάννο Γραμματίδη. Η συνάντηση είχε σκοπό τη συνεργασία για τη διεύρυνση των επιχειρηματικών και εμπορικών μας σχέσεων με τις ΗΠΑ και στα πλαίσια αυτά υπογράφθηκε και Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Επιμελητήρια.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, υποδεχόμενος τον φιλοξενούμενό του, παρουσίασε τον Νομό Καβάλας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει σε υποδομές, αναπτυξιακή πορεία, γεωγραφική θέση και επιχειρηματικότητα.  Ανέλυσε τους σημαντικότερους κλάδους της οικονομίας και ιδιαίτερα τον τουρισμό, τις υπηρεσίες, τους κλάδους της μεταποίησης και του εμπορίου.

Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού  Επιμελητηρίου, κ. Γιάννος Γραμματίδης, ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας που αποδέχθηκε την πρωτοβουλία του οργανισμού του για τη σύσφιξη των σχέσεων με Επιμελητήρια ανά την Ελλάδα.  Αναφέρθηκε στις δράσεις του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και τις συνεργασίες που διαθέτει προκειμένου να διευκολύνει τις επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές των επιχειρήσεων με την αγορά των ΗΠΑ.

Το  δε Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει  μεταξύ άλλων την οργάνωση κοινών επιχειρηματικών αποστολών στις ΗΠΑ και συμμετοχή σε εκθέσεις, διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και τον συντονισμό συναντήσεων μεταξύ στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου.  Στόχοι των παραπάνω δράσεων είναι η προβολή των ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ, η προβολή των επενδυτικών δυνατοτήτων που προσφέρει η Ελλάδα για την προσέλκυση επενδυτών και τη δημιουργία κλίματος επιχειρηματικής συνεργασίας και την προβολή της Ελλάδας ως στρατηγικού επιχειρηματικού συνεταίρου των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Εκ του Επιμελητηρίου  Καβάλας