«Access2Markets»: διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση του εμπορίου των επιχειρήσεων εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δημοσιεύθηκε στις 03/02/2021 14:33

Καβάλα, 03/02/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Access2Markets»: διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση του εμπορίου των επιχειρήσεων εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

 

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, μετά και από ενημέρωση και συνεργασία με την Ευρωβουλευτή κα. Ασημακοπούλου, σας ενημερώνει ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση του εμπορίου των επιχειρήσεων εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ονομασία Access2Markets!

Η Access2Markets είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται, για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Στο Access2Markets οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν, σχετικά με τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε 120 ακόμη αγορές, ανά τον κόσμο.

Η Access2Markets λειτουργεί επίσης και ως πύλη εισόδου για την υποβολή καταγγελιών, σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, εμπόδια πρόσβασης στην αγορά, αλλά και για παραβιάσεις, κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις τρίτες χώρες. Η διαδικασία καταγγελιών είναι ανοιχτή σε όλους: κράτη μέλη, εταιρείες, επιχειρηματικό κόσμο, εμπορικές ενώσεις, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην σελίδα Access2Markets Welcome home page (europa.eu)

 

Ο Πρόεδρος

                            Μάρκος Δέμπας