Ανοιχτή Πρόσκληση σε Σεμινάριο Ερμηνείας Πόρων και Δημιουργικού Τουρισμού του έργου διακρατικής συνεργασίας «Enhancement of European Rural Development Capabilities – ENERDECA II.

Δημοσιεύθηκε στις 18/09/2023 16:22

Καβάλα, 18.09.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο  Σεμινάριο Ερμηνείας Πόρων και Δημιουργικού Τουρισμού του Έργου Διακρατικής Συνεργασίας «Enhancement of European Rural Development Capabilities - ENERDECA II», που θα πραγματοποιηθεί από την Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ.

Αν θέλετε να εκπαιδευτείτε στο πως να εισαγάγετε δράσεις δημιουργικού τουρισμού και χρειάζεστε καθοδήγηση, αλλά και δικτύωση με άλλες συναφείς επιχειρήσεις το συγκεκριμένο σεμινάριο προσφέρει την αναγκαία κατάρτιση που χρειάζεστε.

Ως δημιουργικός τουρισμός, ορίζεται ο τουρισμός που προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσω της ενεργής συμμετοχής τους σε μαθήματα και βιωματικά εργαστήρια, που είναι χαρακτηριστικά του προορισμού τον οποίον επισκέπτονται.

Ενδεικτικές δράσεις δημιουργικού τουρισμού

● Εργαστήρια Τέχνης (π.χ. Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Σχεδίου και απεικόνισης)

● Εργαστήρια και Εκδηλώσεις Αφήγησης μύθων και ιστοριών

● Εργαστήρια παραδοσιακής τέχνης (π.χ. Κεραμική, Υφαντουργία, Μεταλλοτεχνία κ.α)

● Γαστρονομικά εργαστήρια και μαθήματα

● Εργαστήρια Φωτογραφίας, Βίντεο, Ψηφιακών Τεχνών

● Φεστιβάλ Τέχνης ή παράδοσης

● Καλλιτεχνικές κατοικίες (residencies)

● Ερμηνευτικές ξεναγήσεις

● Εργαστήρια αρχαίων παραδόσεων με ενεργή συμμετοχή

Ενδεικτικό πρόγραμμα βιωματικής/διαδραστικής εκπαίδευσης:

- Εισαγωγή στο δημιουργικό τουρισμό και την ερμηνεία πόρων, τη δικτύωση και την επικοινωνία

- Δημιουργία της δική σας δράσης δημιουργικού τουρισμού με σύγχρονα εργαλεία σχεδίασης επιχειρηματικών ιδεών

- Προσομοίωση των δράσεων δημιουργικού τουρισμού που θα αναπτυχθούν στο δικό σας χώρο

Το Σεμινάριο Ερμηνείας Πόρων και Δημιουργικού Τουρισμού θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη την Δρ. Nancy Duxbury και θα πραγματοποιηθεί από συνεργάτες του οργανισμού CREATOUR.

Η Δρ. Nancy Duxbury είναι ερευνήτρια και συντονίστρια του ερευνητικού προγράμματος Cities, Cultures and Architecture στο Centre for Social Studies του Πανεπιστημίου της Κοΐμπρα της Πορτογαλίας. Στο πλαίσιο της έρευνάς της έχει εξετάσει, μεταξύ άλλων, τον ρόλο του πολιτισμού στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη, στην πολιτιστική χαρτογράφηση και στον δημιουργικό τουρισμό.

Άλλα οφέλη από τη δήλωση συμμετοχής σας είναι τα εξής:

- Συμμετοχή σε διαδικτυακό προκαταρκτικό σεμινάριο στο δημιουργικό τουρισμό, την επικοινωνία και τη δικτύωση στις 4 Οκτώβρη 2023 (2 ωρών).

- Πιθανή συμμετοχή σας (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) στο Συνέδριο Δημιουργικού τουρισμού ENERDECA, στην Πέλλα από 30 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν (το κόστος συγχρηματοδοτείται από το Υπομέτρο 19.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2022)

Δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι 25/09/2023): Μπορείτε να εγγραφείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoxb04AHTpv_CwbQ-vKKfGOWMEBIBORMSrH9DGuWRXmWafsw/viewform

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Καβάλας στο τηλέφωνο 2510-222212 κα. Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ. 4) και κα. Κων/να Αϊβαζίδου (εσωτ. 11).

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας